WTG Stadstuinderij

Stadstuinderij Wij Telen Groente heeft alle groente gedoneerd waarmee de motortjes van alle vrijwilligers en artiesten tijdens de evenementdagen draaiende werden gehouden. Van de grote portie voedzame, heerlijke, volledig biologisch en met liefde geteelde groente maakte onze event-kok Sandra Kooij de heerlijkste gerechten.

Het gebied was van oudsher het gebied waar de groenten van Haarlem werden geteeld. De tuinderij is 2,3 hectare groot en ligt ten oosten van het Ramplaankwartier te Haarlem. De tuin is een gezamenlijk initiatief van stichting De Nieuwe Akker, Erik de Keulenaar (Land en Boschzorg), gemeente Haarlem, verpleeg- en verzorgingshuis De Blinkert en de familie Demmers.

Intensieve biologisch-dynamische groenteteelt op deze plek direct aan de stadsrand is uniek in Nederland. Stadslandbouw is een mooie invulling voor een gebied dat open moet blijven: de open zichtlijnen en duurzaam grondgebruik blijven zo gewaarborgd.

Ook wekelijks heerlijke groente oogsten bij jou in de buurt?

De tuinderij wordt geleid door tuinder Erik de Keulenaar. Deelnemers aan de tuinderij kunnen iedere week verse groente en kruiden oogsten. Als deelnemer kun je ook met de tuinder meedenken over wat er op de tuin wordt geteeld, via inspraak in het teeltplan. Het oogstseizoen begint in mei en loopt door tot en met oktober: ongeveer 30 weken per jaar.

img_7661 img_7662

MerijndeSteur